Advies- en ingenieursbureau voor ruimte, milieu en infrastructuur

Op de hoogte blijven

No Dig Dag

Bij de 'No Dig Dag' die op 6 oktober in Expo Haarlemmermeer werd gehouden heeft Nic Frederiks een presentatie gegeven over het voorkomen van hinder en overlast bij werkzaamheden in de ondergrond. Met de Zuidas als voorbeeld belichtte hij de mogelijkheden om met het behouden van de bereikbaarheid en de leefbaarheid, met aandacht voor de veiligheid en een goede communicatie het maatschappelijk draagvlak voor grote en langdurige projecten te behouden.
No Dig No Nuisance

In het middagprogramma van het congres gaf Richard van Ravesteijn in zijn rol als programmacoördinator bij het COB, samen met Ernst-Jan Achterhuis van ProRail, een presentatie over het detecteren van kabels en leidingen zonder te graven. In de presentatie worden de resultaten belicht van de praktijkproef voor detectiebedrijven en wordt een toekomstperspectief aangegeven voor het detecteren inclusief aanbevelingen hoe daar te komen.
Kabels en leidingen detecteren zonder graven

Na de presentatie was er een videoboodschap van Ed Nijpels (voorzitter GeoBusiness Nederland), waarin hij aangeeft dat de branche met de uitkomsten van het project aan de slag gaat.

Informatie over de No Dig Dag 2011 vindt u op
www.no-dig-dag.nl

Terug naar nieuws

Back To Top