Energie- en nutsvoorzieningen voor Sloterdijk I Zuid
Het voeren van het voorzitterschap van de coördinatie van kabels en leidingen.
De belangen in de stedelijke ondergrond zijn specifiek en complex. Wij zijn gespecialiseerd in het organiseren van de juiste processen om vraagstukken in dit domein op te kunnen lossen. Het identificeren en betrekken van de juiste stakeholders is onderdeel hiervan. Onze onafhankelijke positie en inhoudelijke expertise helpen de stakeholders bij het vinden van oplossingen.
Het opstellen van een masterplan voor warmte- en koudeopslag in de bodem voor alle deelgebieden van Sloterdijk Centrum en het begeleiden van de implementatie.
Veel gebouwen in Sloterdijk Centrum maken gebruik van Warmte Koude Opslag (WKO).
Om sturing te geven aan deze grote behoefte aan duurzame energie in het gebied heeft Hompe en Taselaar een unieke systematiek ontwikkeld voor het maken van Masterplannen voor Warmte- en Koudeopslag (WKO) in de bodem onder Sloterdijk Centrum. De klassieke WKO-masterplannen die hiervoor gemaakt werden, leverden niet de gewenste optimalisatie omdat deze zich enkel richten op optimalisatie van het aquifer maar geen rekening houden met de vastgoedontwikkeling, de maaiveldplannen en de overige energie en nutssystemen in de ondergrond. Hompe en Taselaar ontwikkelde een methodiek om, met behoud van het optimaal gebruik van het aquifer, Masterplannen WKO te maken waarin al deze (onder en bovengrondse) belangen wel met elkaar verenigd worden.
Het voeren van het voorzitterschap van de coördinatie van kabels en leidingen.
Het verzorgen van het projectmanagement voor de realisatie van de gebiedsontwikkeling van Schiphol Trade Park (STP).
Het leidinggeven aan de onderlinge afstemming tussen alle bouwende partijen in de Zuidas en inhoudelijk invulling geven aan verbeteringen van de tijdelijke situatie op straat.
Het ontwikkelen van nieuwe principes voor inpandige oplossingen voor nutsvoorzieningen in te ontwikkelen vastgoed.
Het maken van een Masterplan voor duurzame Energie- en Nutsvoorzieningen van de gebiedsontwikkeling Zuidas (MENZ) en het maken van periodieke updates hiervan.
Het uitwerken van het OAT-initiatief, naar een concreet en haalbaar project tot en met ambtelijke en bestuurlijke besluitvorming.
Het aansturen van de coördinatieorganisatie voor aanleg van ondergrondse infrastructuren en het onderhouden van de relaties met de netbeheerders
Het opstellen van een Masterplan voor warmte- en koudeopslag in de bodem voor alle deelgebieden van de Zuidas en het begeleiden van de implementatie.