Coördinatie ondergrondse infrastructuur Food Center
Het coördineren van de ondergrondse infrastructuur voor de herstructurering van het Food Centre Amsterdam
Adviseur energie- en nutssystemen van het project Zuidasdok.
Het project Zuidasdok is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, ProRail, de gemeente Amsterdam, VRA en PNH. Het is één van meest complexe infrastructurele projecten van Nederland. Het bestaat uit de verbreding van de A10, te bouw van twee ca 1,2 km lange tunnels, de vernieuwing van Station Amsterdam Zuid en de herinrichting van ca 15 ha maaiveld. De complexiteit van het project wordt gevormd door het feit dat alle werkzaamheden in het extreem dichtbebouwde Zuidas-gebied moeten plaatsvinden.
De hoge dichtheid van de Zuidas brengt ook een hoge dichtheid aan kabels en leidingen onder het maaiveld met zich mee. Hompe en Taselaar adviseert de projectorganisatie hoe om te gaan met dit vraagstuk en voert zo nodig zelf concrete acties uit, zoals het (tijdelijk) beheren van de informatiesystemen, het maken van raakvlakanalyses of het zoeken van toekomst-vaste tracés voor netbeheerders.
Het coördineren van de ondergrondse infrastructuur voor de herstructurering van het Food Centre Amsterdam
Het uitwerken van het OAT-initiatief, naar een concreet en haalbaar project tot en met ambtelijke en bestuurlijke besluitvorming.
Het coördineren van de verlegging van bestaande kabels en leidingen gecoördineerd ten behoeve van het bouwrijp maken van de kavel The Joan.
Advisering van de gemeente Tilburg over de juridische en financiële aspecten van het toepassen van kabelgoten.
Het opstellen van een masterplan voor warmte- en koudeopslag in de bodem voor alle deelgebieden van Sloterdijk Centrum en het begeleiden van de implementatie.
Het voeren van het voorzitterschap van de coördinatie van kabels en leidingen.
Het projectmanagement van het ontwerp en de uitvoering van de kruising van ondergrondse kabels en leidingen met de nieuwe snelweg en trein- en metrosporen.
Het opstellen van een Masterplan voor warmte- en koudeopslag in de bodem voor alle deelgebieden van de Zuidas en het begeleiden van de implementatie.
Het ontwikkelen van nieuwe principes voor inpandige oplossingen voor nutsvoorzieningen in te ontwikkelen vastgoed.
Het ontwikkelen van een drietal ondergrondse bundelingen voor elektriciteits- en telecomkabels in het Zuidasgebied en het projectmanagent ervan.
Het ontwikkelen van een Integrale Leidingentunnel (ILT) van de Zuidas.
Het maken van een Masterplan voor duurzame Energie- en Nutsvoorzieningen van de gebiedsontwikkeling Zuidas (MENZ) en het maken van periodieke updates hiervan.
Het aansturen van de coördinatieorganisatie voor aanleg van ondergrondse infrastructuren en het onderhouden van de relaties met de netbeheerders